Meny Restaurang Nord & Syd på Åkagårdens Golfklubb
Frukostmeny
Frukosttallrik med ägg, korv, stekta champinjoner, tomater, gurka, bröd, smör. Valfri juice och filter kaffe.
Medelhavsbuffé
Måndag – fredag med start 27 mars
6 olika grönsakstallrikar och våra egna bordsoliver. Såser ex tsatsiki, pesto, vår egen olivolja. Vår egen focaccia
Dagens med goda lokala tillbehör
Måndag – fredag 11.30 – 14.00
- Dagens rätt
- Veckans alternativ
Nord & Syd menyn 14.00 -
Golfarnas Favoriter
- Ceasar sallad Nord & Syd, välj mellan kyckling, räkor eller haloumi
- Club sandwish Nord & Syd
- Varm toast med prosciutto, ost och tomat
- Husets burgare med goda tillbehör och pommes
Favoriter från Syd som alternativ
Vi väljer från nedan alternativ från dag till dag, se anslag i restaurangen
- Flamurs Halloumiburgare
- Grillade grönsaker
- Medelhavsmeze, smårätter med smak av Sydeuropa
- Nordmeze, smårätter med smak av Skåne
- Flamurs surdegspizza
- Pasta med läckerheter
Risotto på Bjäregrönsaker efter säsong - Souvlaki, grekiska grillspett med kött och grönsaker, potatisklyftor och tzatziki
- Fiskfångsten med potatis och Bjäregrönsaker efter säsong
- Grekisk sallad med svenska tomater och smakfull feta från Albanien
Cafémeny
- Bryggkaffe
- Espresso
- Cappuccino
- Latte
Bakat, sött till kaffe eller som dessert
- Nybakat för dagen
- Kakor
- Pannacotta
- Creme Brulé
- Baklava
Golfarnas fast lane
- Goda välfyllda smörgåsar/baguetter gjorda på gott bröd med varierande innehåll och fyllningar.
-
Korv med bröd med tillbehör
-
Pannkakor med mjölk och ägg från Bjäre med flytande bergshonung från Albanien eller vår egna choklad/nötkräm
- Byrek fyllda med spenat, dill, persilja
Veckans barbeque med olika teman
1 gång per vecka erbjuder vi barbeque utomhus.
Flamurs Meze med olika teman
Tapas buffé a la Flamur
Barnmeny
- Barnburgare med pommes
- Spagetti med köttfärssås
- Pizza
- Kyckling nuggets med pommes
Vi skapar catering till kalas, fest, mingel och affärsevent
Flamurs mathjärta ligger i det Albanska och de Sydeuropeiska köken, och genomsyrar alla våra menyer. De flesta av rätterna är vegetariska, och flera är eller kan göras veganska. Vår matfilosofi handlar om kärleken till maten från sådd till färdig tallrik. Enkel smakrik mat med hälsofokus. Vi väljer råvaror efter säsong och region. Närodlat är en självklarhet.
”A chef is a farmer and a farmer is a chef”
En dröm går i uppfyllelse. Vårt koncept Nord & Syd öppnar inom kort på Bjäre. Det bästa från två världar möts i vårt koncept därav namnet Nord & Syd. Flamur kommer från Albanien och jag kommer från Sverige. Vi vill ta det bästa från våra två ursprungsregioner för att skapa något nytt.
Hör av dig
hej@restaurangnordsyd.se
@restaurangnordsyd