Julbord med smak av Skåne & Medelhavet

På Restaurang Nord & Syd är julbordet mycket mer än bara mat, det är en mötesplats för kulturer, smaker och berättelser om maten. Varje rätt är en dialog mellan de rika traditionerna från våra grundares hemländer.

Bjud in dina nära och kära och skapa nya minnen hos oss i jul.

Datum och tid

fredag
1 december
8 december
kl. 12.00-15.00
Pris: 295 kr

lördag
2 december
9 december
kl. 13.00-16.00
Pris: 295 kr

söndag
Stängt

Boka på

Välkomna!

Marie och Flamur med team

Vårt julbord består av:

Det bästa från norr
  • 3 sorters egeninlagd sill 
  • Mamma Lenas silltårta
  • Familjens sillsallad 
  • Varmrökt lax
  • Kål i olika former
  • Jansson
  • Kokt potatis
Det bästa från söder
  • Prosciutto 
  • Flera olika salami
  • Vitello tonnato – Kalvstek med tonfisksås
  • Inlagda små paprikor
  • Bläckfisk på Flamurs vis 
  • Rökt lax fyllda med färskost och basilikapesto
  • Gravad lax med sydlänska smaker
Huvudrätt
  • Kalkon på traditionellt sydländskt vis
Sallad
  • Gårdssallad
  • Grekisk sallad
  • Siciliansk sallad
Varmt
  • Fasule tav, traditionell gryta gjord på bönor
  • Byrek, filodegsknyten med fyllningar av ost och spenat
  • Grillade grönsaker
Ost
  • Ostar från Sicilien, Italien och Grekland
  • Albansk fetaost 
  • Egengjord fikonmarmelad
Kalla såser
  • Pesto med olika smaker
Bröd
  • Hembakad focaccia
  • Danskt rågbröd
Dessertbord
  • Baklava
  • Typiska sydländska mjuka kakor med himmelsk smak
  • Godis till barnen