Julbord med smak av Skåne & Medelhavet
På Restaurang Nord & Syd är julbordet mycket mer än bara mat, det är en mötesplats för kulturer, smaker och berättelser om maten. Varje rätt är en dialog mellan de rika traditionerna från våra grundares hemländer.
Bjud in dina nära och kära och skapa nya minnen hos oss i jul.
Datum och tid
1:a advent
29 november
30 november
kl. 12.00-16.00
Pris: 295 kr
2:a advent
6 december
7 december
kl. 12.00-16.00
Pris: 295 kr
3:e advent
13 december
14 december
kl. 12-16.00
Pris: 295 kr
Gruppbokningar
Vi tar emot företags- och gruppbokningar hela december.
Boka på
0768-686837
hej@restaurangnordsyd.se
Välkomna!
Marie och Flamur med team
Vårt julbord består av:
Det bästa från norr
- 3 sorters egeninlagd sill
- Mamma Lenas silltårta
- Familjens sillsallad
- Varmrökt lax
- Kål i olika former
- Ägg toppas med skagenröra
- Svensk klassisk julskinka
- Jansson
- Kokt Bjärepotatis
Det bästa från söder
- Prosciutto
- Flera olika salami
- Carpaccio Bresaola
- Vitello tonnato – Kalvstek med tonfisksås
- Inlagda små paprikor
- Rökt lax fyllda med färskost och basilikapesto
- Gravad lax med sydlänska smaker
Sallad
- Gårdssallad
- Grekisk sallad
- Siciliansk sallad
- Oliver från Sicilien och Albanien
- Pickles
Varmt
- Jhokes ribs
- Köttbullar
- Prinskorv
- Fasule tav, traditionell gryta gjord på bönor
- Byrek, filodegsknyten med fyllningar av ost och spenat
- Grillade grönsaker
- Stuvad grönkål
- Omelett med någon god stuvning
Ost
- Ostar från Sicilien, Italien och Grekland
- Albansk fetaost
- Egengjord fikonmarmelad
Kalla såser
- Pesto med olika smaker
- Hovmästarsås
- Cremefraiche med rom
Bröd
-
Hembakad focaccia
-
Danskt rågbröd
Dessertbord
- Baklava
- Ris a la malta
- Olika dessertkakor
- Godis till barnen