Välkommen till
Restaurang Nord & Syd
på Åkagårdens Golfklubb
Medelhavssmaker från Bjärejorden
Vårt koncept Nord & Syd växer med Golfrestaurangen på Åkagårdens Golfklubb.


Hitta hit
Lyngåkravägen 39
269 92 Båstad
0431-361055
Öppettider
Måndag – söndag 08.00 – 18.00
Stamgäster se hit!
Bunkerkort & presentkort
Sätt in 1000 kr på vårt bunkerkort och få 10% rabatt på mat ( ej dryck och glass )
Pensionärer sätt in 1215 kr och varje lunch kostar 122 kr istället för 135 kr

Välkommen till oss! Flamur, vår kock och matkonstnär, har skapat ett koncept som tar det bästa från vår nordiska jord och sätter smaker från södra Europa. Han är uppvuxen med och arbetat i de Albanska, Italienska och Grekiska köken.

Dagens Lunch vecka 25
Vi serverar Dagens lunch 11.30 – 14.00. 135 kr
Medelhavssalladsbord, kaffe, te, kakor och vatten ingår måndag – fredag.
Nord & Syd menyn serveras varje dag som alterantiv
Måndag 16 juni
Pasta Carbonara toppas med äggula och parmesan
Tisdag 17 juni
Smörstekt strömming med skirat smör, potatismos, lingon och ärtor
Onsdag 18 juni
Flamurs pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
Torsdag 19 juni
Bjärekyckling serveras med rostad potatis och bea
Fredag 20 juni – Midsommar special 195 kr
Sill och lax buffé med våra goda Medelhavsssallader 195
Lördag 21 juni – Midsommar special 195 kr
Midsommarbuffé 195 kr. Mix grill med kyckling, saftigt fläskkött, chorizo, rostad nypotatis och vårt populära Medelhavssalladsbord
Romana välj; Margerita, Pepperoni, Vegetarian, Nord & Syd och Åkagården
Söndag 22 juni-Midsommar Special 155 kr
Albanska järpar serveras med ugnsbakad potatis, hemgjorda pickles och vår tzatziki
Pizza Romana välj; Margerita, Pepperoni, Vegetarian, Nord & Syd & Åkagården
Nord & Syd menyn vår a la carte och alternativ till Dagens och Weekend Special
- Clubsandwish Nord & Syd med skinka, bacon, ost, tomat och vår specialsås samt pommes 109 kr
- Ceasarsallad med räkor, Bjärekyckling eller halloumi
- Flamurs Burratasallad
- Vår Nord Syd burgare med pommes, tillbehör och aioli
- Halloumiburgare med pommes och aioli
- Valbonas Grekiska Gyrostallrik serveras med pitabröd, vårt gyroskött, sallad och tzatziki
- Varmrökt lax serveras med romsås och kokt Bjärepotatis
Dagens Lunch vecka 26
Vi serverar Dagens lunch 11.30 – 14.00. 139 kr
Medelhavssalladsbord, kaffe, te, kakor och vatten ingår måndag – fredag.
Nord & Syd menyn serveras varje dag som alterantiv
Måndag 23 juni
Valbonas Canneloni fylld med köttfärs och bechamel serveras med parmesansås och ruccola
Tisdag 24 juni
Smörstekt spättafilé serveras med kokt potatis och remouladesås
Onsdag 25 juni
Schnitzel fylld med ost och skinka serveras med rostad potatis och champinjonsås
Torsdag 26 juni
Wallbergare serveras med potatismos, gräddsås, rårörda lingon och ärtor
Fredag 27 juni
Rökt lax och dillstuvad potatis
Lördag 28 juni – Weekend special 159 kr
Fish n Chips serveras med Flamurs remouladesås
Söndag 29 juni-Weekend Special 159 kr
Valbonas Grekiska gyrostallrik med fläskkött, pommes, pitabröd, tzatziki och sallad
Nord & Syd menyn vår a la carte och alternativ till Dagens och Weekend Special
- Clubsandwish Nord & Syd med skinka, bacon, ost, tomat och vår specialsås samt pommes 109 kr
- Ceasarsallad med räkor, Bjärekyckling eller halloumi
- Flamurs Burratasallad
- Vår Nord Syd burgare med pommes, tillbehör och aioli
- Halloumiburgare med pommes och aioli
- Valbonas Grekiska Gyrostallrik serveras med pitabröd, vårt gyroskött, sallad och tzatziki
- Varmrökt lax serveras med romsås och kokt Bjärepotatis
Pizza älskare se hit! Vi serverar pizza
Tisdag – fredag 14-18.00
Lördag – söndag 12-18.00
Vi älskar pizza. I de Albanska och de Sydeuropeiska köken används pizzan istället för bröd till maten. Även som mellanmål och som en snabb lunch. Välkomna att testa vår Pizza Romana. Vi erbjuder även hämtpizza! Vi har erbjudande med pizza slice och en dryck.
Välkomna in!

Vi skapar catering till kalas, fest, mingel och affärsevent
Flamurs mathjärta ligger i det Albanska och de Sydeuropeiska köken, och genomsyrar alla våra menyer. De flesta av rätterna är vegetariska, och flera är eller kan göras veganska. Vår matfilosofi handlar om kärleken till maten från sådd till färdig tallrik. Enkel smakrik mat med hälsofokus. Vi väljer råvaror efter säsong och region. Närodlat är en självklarhet.

”A chef is a farmer and a farmer is a chef”
En dröm går i uppfyllelse. Vårt koncept Nord & Syd öppnar inom kort på Bjäre. Det bästa från två världar möts i vårt koncept därav namnet Nord & Syd. Flamur kommer från Albanien och jag Marie kommer från Sverige. Vi vill ta det bästa från våra två ursprungsregioner för att skapa något nytt.
Hör av dig
hej@restaurangnordsyd.se
@restaurangnordsyd
Våra leverantörer
Vi ställer stora krav på våra leverantörer och självklart använder vi Bjäreprodukter ett initiativ av en familj vars ungdomar ville göra böndernas mat tillgäng här på Bjäre.
Om oss
Flamur har alltid odlat. Han menar att en kock är en odlare och en odlare är en kock. Det är viktigt att man förstår att matlagningen börjar vid sådd och har sin gång via kockens själ för att sätta smaken och ge extra näring till den som ska äta och njuta maten.
Marie Vila är från Värmland men flyttade till Skåne i början på 90-talet. Marie har varit mycket aktiv inom turistbranschen som VD för Visit Helsingborg och VD för Hotel Nouveau i Helsingborg. De senaste 10 åren har hon jobbat som konsult med uppdrag för storföretag i hela Sverige. Hon har även skapat företag i Albanien tillsammans med Flamur som erbjuder oss Nordbor att uppleva Albanien – Experience Albania.
När Flamur och Marie möttes för 10 år sedan bestämde de sig för att bli brobyggare mellan sina ursprungsregioner i norr och i söder och ta det bästa från två världar för att skapa något nytt därav Restaurang Nord & Syd & Gård Nord & Syd.