Välkommen till
Restaurang Nord & Syd
på Åkagårdens Golfklubb

Medelhavssmaker från Bjärejorden

Vårt koncept Nord & Syd växer med Golfrestaurangen på Åkagårdens Golfklubb.

Hitta hit

Lyngåkravägen 39
269 92 Båstad

0431-361055

Öppettider

Måndag – Söndag
8- 16.00

 

 

 

 

Välkommen till oss! Flamur, vår kock och matkonstnär, har skapat ett koncept som tar det bästa från vår nordiska jord och sätter smaker från södra Europa. Han är uppvuxen med och arbetat i de Albanska, Italienska och Grekiska köken.

Dagens Lunch vecka 37

 

Vi serverar Dagens lunch 11.30 – 14.00. 135 kr

Medelhavssalladsbord ingår måndag – fredag.

Nord & Syd menyn serveras varje dag 

 

 

 

Måndag 9 september

Kyckling i currysås serveras med ris

Tisdag 10 september

Grillad lax serveras med kokt Bjärepotatis och citronsås

Onsdag 11 september

Wallenbergare serveras med potatismos, gräddsås, rårörda lingon och ärtor

Torsdag 12 september

Fläskfilé serveras med rostad potatis och dijon och skånsk senapsås

Fredag 13 september

Buffén står välfylld med grillad karré och kyckling serveras med ugnspotatis och bea samt tzatzikisås. Goda sallader därtill och kaffe och kaka ingår.

Lördag 14 september – Weekend Special 155 kr

Sockersaltad ugnsbakad lax serveras med dillstuvad potatis och sockerärtor

Söndag 15 september – Weekend Special 155 kr

Entrecote serveras med klyftpotatis, sallad och bea

Nord & Syd menyn ett alternativ till Dagens och Weekend Special

Ceasarsallad med räkor, kyckling eller halloumi
Flamurs Burratasallad
Vår egna hamburgare med pommes, tillbehör och aioli
Halloumiburgare med pommes och aioli
Varmrökt lax med romsås och kokt Bjärepotatis

 

 

 

Vi skapar catering till kalas, fest, mingel och affärsevent

Flamurs mathjärta ligger i det Albanska och de Sydeuropeiska köken, och genomsyrar alla våra menyer. De flesta av rätterna är vegetariska, och flera är eller kan göras veganska. Vår matfilosofi handlar om kärleken till maten från sådd till färdig tallrik. Enkel smakrik mat med hälsofokus. Vi väljer råvaror efter säsong och region. Närodlat är en självklarhet. 

”A chef is a farmer and a farmer is a chef”

En dröm går i uppfyllelse. Vårt koncept Nord & Syd öppnar inom kort på Bjäre. Det bästa från två världar möts i vårt koncept därav namnet Nord & Syd. Flamur kommer från Albanien och jag Marie kommer från Sverige. Vi vill ta det bästa från våra två ursprungsregioner för att skapa något nytt.

Hör av dig

hej@restaurangnordsyd.se

Instagram

@restaurangnordsyd

Våra leverantörer

Vi ställer stora krav på våra leverantörer och självklart använder vi Bjäreprodukter ett initiativ av en familj vars ungdomar ville göra böndernas mat tillgäng här på Bjäre.

Om oss

Flamur har alltid odlat. Han menar att en kock är en odlare och en odlare är en kock. Det är viktigt att man förstår att matlagningen börjar vid sådd och har sin gång via kockens själ för att sätta smaken och ge extra näring till den som ska äta och njuta maten.

Marie Vila är från Värmland men flyttade till Skåne i början på 90-talet. Marie har varit mycket aktiv inom turistbranschen som VD för Visit Helsingborg och VD för Hotel Nouveau i Helsingborg. De senaste 10 åren har hon jobbat som konsult med uppdrag för storföretag i hela Sverige. Hon har även skapat företag i Albanien tillsammans med Flamur som erbjuder oss Nordbor att uppleva Albanien – Experience Albania.

När Flamur och Marie möttes för 10 år sedan bestämde de sig för att bli brobyggare mellan sina ursprungsregioner i norr och i söder och ta det bästa från två världar för att skapa något nytt därav Restaurang Nord & Syd & Gård Nord & Syd.