Välkommen till
Restaurang Nord & Syd
på Åkagårdens Golfklubb

Medelhavssmaker från Bjärejorden

Vårt koncept Nord & Syd växer med Golfrestaurangen på Åkagårdens Golfklubb.

Hitta hit

Lyngåkravägen 39
269 92 Båstad

0431-361055

Öppettider

Måndag – Torsdag
8- 18.00

Fredag – Söndag
8 – 16.00

 

 

 

Välkommen till oss! Flamur, vår kock och matkonstnär, har skapat ett koncept som tar det bästa från vår nordiska jord och sätter smaker från södra Europa. Han är uppvuxen med och arbetat i de Albanska, Italienska och Grekiska köken.

Dagens Lunch vecka 17

 

Vi serverar Dagens lunch på buffébordet tillsammans med vårt populära Medelhavssalladsbord.
135 kr
Kl 11.30 – 14.00

 

 

 

Måndag 22 april

Canneloni fyllda med bolognese och krämig bechamel. Toppas med pecorino

Tisdag 23 april

Grillad lax serveras med stomp potatis, dill och limesås

Onsdag 24 april

Mettes Danska Fläskestek serveras med kokt Bjärepotatis, gräddsås, glacerad rödkål och äppelmos

Torsdag 25 april

Oxkind serveras med potatismos och rödvinsås

Fredag 26 april

Risotto serveras med kyckling och gorgonzolasås. Toppas med grönt och parmesan

Lördag 27 april

Weekend Special 155 kr

Ryggbiff serveras med pommes, rödvinsås, bea och sallad

NORD & SYD menyn

Söndag 28 april

Weekend Special 155 kr

Grekiska Souvlaki, grillspett serveras med rostad potatis, sallad och tzatziki

NORD & SYD menyn

 

Nord & Syd menyn ett alternativ till Dagens och Weekend Special

Ceasarsallad med räkor, kyckling eller halloumi
Flamurs Burratasallad
Vår egna hamburgare med pommes, tillbehör och aioli
Halloumiburgare med pommes och aioli
Varmrökt lax med romsås och kokt Bjärepotatis

 

Vi skapar catering till kalas, fest, mingel och affärsevent

Flamurs mathjärta ligger i det Albanska och de Sydeuropeiska köken, och genomsyrar alla våra menyer. De flesta av rätterna är vegetariska, och flera är eller kan göras veganska. Vår matfilosofi handlar om kärleken till maten från sådd till färdig tallrik. Enkel smakrik mat med hälsofokus. Vi väljer råvaror efter säsong och region. Närodlat är en självklarhet. 

”A chef is a farmer and a farmer is a chef”

En dröm går i uppfyllelse. Vårt koncept Nord & Syd öppnar inom kort på Bjäre. Det bästa från två världar möts i vårt koncept därav namnet Nord & Syd. Flamur kommer från Albanien och jag Marie kommer från Sverige. Vi vill ta det bästa från våra två ursprungsregioner för att skapa något nytt.

Hör av dig

hej@restaurangnordsyd.se

Instagram

@restaurangnordsyd

Våra leverantörer

Vi ställer stora krav på våra leverantörer och självklart använder vi Bjäreprodukter ett initiativ av en familj vars ungdomar ville göra böndernas mat tillgäng här på Bjäre.

Om oss

Flamur har alltid odlat. Han menar att en kock är en odlare och en odlare är en kock. Det är viktigt att man förstår att matlagningen börjar vid sådd och har sin gång via kockens själ för att sätta smaken och ge extra näring till den som ska äta och njuta maten.

Marie Vila är från Värmland men flyttade till Skåne i början på 90-talet. Marie har varit mycket aktiv inom turistbranschen som VD för Visit Helsingborg och VD för Hotel Nouveau i Helsingborg. De senaste 10 åren har hon jobbat som konsult med uppdrag för storföretag i hela Sverige. Hon har även skapat företag i Albanien tillsammans med Flamur som erbjuder oss Nordbor att uppleva Albanien – Experience Albania.

När Flamur och Marie möttes för 10 år sedan bestämde de sig för att bli brobyggare mellan sina ursprungsregioner i norr och i söder och ta det bästa från två världar för att skapa något nytt därav Restaurang Nord & Syd & Gård Nord & Syd.